Rolling Ring Drive ile Entegre Şerit Sarma Makinesi

Rolling Ring Drive ile Entegre Şerit Sarma Makinesi

Yıllardır birçok sektörde süregelmiş değişik ölçekli firmalar ile çalışmakta olan Toksel Vargel ® , son zamanlarda proje bazlı makine imalatı yapan otomasyon firmaları ile de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu firmalardan birisi de Magneteksan Makine Arge firmasıdır.

Endüstriyel kontrol ve otomasyonun kullanıldığı her alanda ileri teknolojik altyapısı ve uzman mühendis kadrosu ile proje, tasarım ve anahtar teslim kurulum hizmetleri veren esaslı bir kurum. Değerli firma sahibi ile 2019 yılı ilk görüşmemizde yeni projeleri üzerine yaptığımız genel sohbette, 2018 de yaşanmış olan döviz dalgalanması neticesi, piyasanın bir miktar daraldığını fakat projelerine tam hız devam ettiklerini dile getirdiler.

Magneteksan Makine Arge firması ile yollarımız imalatını yapmakta oldukları Spool Winding Machines – Şerit Sarma makinelerinde kesişti. Toksel Vargel traverslerinin / gezdirici ünitelerinin kullanıldığı bu makineler; iplik, şerit band, plastik şerit vb. ürünleri el değmeden üretim hattının paketleme öncesi prosesinde otomatik sarımını gerçekleştirmektedir.

Magneteksan Makine Arge firması ile yaptığımız söyleşide, firma proje mühendisi Mehmet Kürşat ARSLAN; “Yurtdışında Rolling Ring Drive olarak adlandırılan ürünün Türkiye’de yerli olarak TOKSEL tarafından üretildiğini öğrenince çok mutlu olduklarını söylediler. Vargel ürünü hızlıca TOKSEL firmasından temin ettik ve projemize yerleştirdik. Öncesinde katı modelini de paylaştıkları için tasarımıza kolayca akuple edip montaj aşamasında hiç zorlanmadık. Ürünün yerli ve yurtdışı rakiplerinden hiçbir farkı yok, tasarımını yaptığımız müşterimiz halen kullanmakta.”

Toksel Vargel traverslerinin / gezdirici ünitelerini kendi bünyemizde de kullanmaktayız. Bobin sarmak için kullanmakta olduğumuz Vargel işimizi çok kolaylaştırdı.

Söz konusu sarım işleminde Toksel Vargel ® gerekli sarmayı tetikleyen en önemli faktör olmaktadır. Bu mevcut işlevin kısa videosu aşağıda yer almaktadır;

https://www.magneteksan.com/ozel-tasarim-makine-imalatlarimiz/