Kayalar Grup - Toksel Vargel Buluşması

Kayalar Grup -  Toksel Vargel Buluşması

Kayalar Grup -  Toksel Vargel Buluşması

Türkiye’nin 1970 kuruluşlu köklü kurumlarından ve üretim faaliyetlerindeki 40. yılında Kayalar Grup, bünyesinde bulunan dört şirketi, üç farklı üretim tesisi ile toplamda 15.000 m2 kapalı alanı, konusunda bilgili ve deneyimli Ar-Ge üretim ve pazarlama ekipleri ile sektörün en köklü kuruluşlarındandır.

Yyerli sermaye bir firma olan Kayalar Grup firmasını İstanbul Sancaktepe lokasyonunda ki tesislerini ziyaret ettik.

Sektöründe doğalgaz, içme suyu, yangın tesisatları ile inşaat ve sanayide kullanılan birçok teknik ürünü yurtiçi ve yurtdışında müşterilerine sunmakta olan Kayalar Grup firmasını ziyarete gittiğimizde, üretim departmanında bizi yakın ilgi ile karşılayan Mehmet Bey ve Bilal Bey ile yaptığımız muhabbet tadında uzun uzadıya sohbetimizin minik bir kısmına bloğumuzda yer vermemizin değişiklik katacağını düşündük.

Röportaj tadında gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizde sektör ve firmalarımız ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Kayalar Grup yetkilileri, üretimini gerçekleştirdikleri vana, armatür, PPRC ve paslanmaz gruplarında ki ürünlerinden bahsettiler. Kalite üzerine sürdürülecek kaliteli rekabetlerin hortum üretim teknolojilerini nasıl zirveye taşıyabileceğini konuştuk. Bu hususta Toksel VARGEL ® ekibi olarak üzerimize düşen görevleri de not edindik!

kayalar grup_hortum_armatür

Toksel Yetkilisi: "Sizinle aynı işi yapan InterMetal Flex firmasını da geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiştik. Sizlerle aynı işi yapan InterMetal Flex ile alakalı düşünceleriniz nelerdir, firmayı tanıyor musunuz?"

Kayalar Yetkilisi: "Tabi ki." Firma da kendisinin de daha evvel çalıştığını ifade ederek: “Firma yıllar önce kurmuş olduğu düzen ve yapıda süregelen sistemlerinin üzerine artı olarak, yabancı ortaklık ile yapısında birtakım olumlu değişimlere gitmektedir. Takip etmekteyiz…”

 

Toksel Yetkilisi: "Sektörünüzün ülkemizde ki durumu ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?"

Kayalar Yetkilisi: “Ülkemizde meslektaş olarak nitelendirebileceğimiz, bizimle aynı işi yapan firma sayısı bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar az maalesef. Bu sebeple kaynaklandığını düşündüğümüz bir olumsuzluk da, hortum imalat teknolojisi üreticilerinin de azlığı. Hortum imalat teknolojileri üzerine ihtisaslaşan ciddi firmaların olmaması bizleri hem çok üzüyor hem de bu durum sektörün gelişip büyümesini ötelemekte. Tabi ki diğer bir eksiklik ise tüm sektörlerde olduğu gibi sektörümüzde de yaşanan kalifiye, yetişmiş personel kıtlığı…"

 

Toksel Yetkilisi: "Yeni yılda yeni projeleriniz olucak mı? Bu projelerde Toksel VARGEL ® de yer alacak mı?"

Kayalar Yetkilisi: "Evet yeni yıl 2019 için Flex Bağlantı Grubumuzda dört ayrı proje söz konusu. Bu ve bundan sonra ki tüm projelerimizde Toksel VARGEL ® ürünlerini kullanmaya devam edeceğiz."

 

"Mehmet Bey ve Bilal Bey’e teşekkür eder, kendileri nezdinde, tüm takipçilerimizin yeni yılını kutlarız."

KAS-02