TR Makina Hortum Sarma Makinelerinde, VARGEL Ürünlerini Tercih Ediyor

TR Makina Hortum Sarma Makinelerinde, VARGEL Ürünlerini Tercih Ediyor

Tecrübeli ve uzman kadrosu ile sarım makineleri alanında ihtisas sahibi olan TR Makina, dizayn ve imal ettiği ürünlerinde Vargel® doğrusal hareket sistemlerini kullanarak, müşterilerine sorunsuz hizmet vermenin haklı gururunu yaşamakta...

Çorlu bölgesinde kablo, hortum, tel vb. sektörlere, son teknoloji makineleri ile hizmet veren TR Makina, en son projesinde bölgenin en büyük hortum üreticisi müşterisine hortum sarma makineleri ile hizmet vermiştir.

Üretimini yaptığı hortum sarma makinelerinin özellikleri ve genel işleyişi aşağıda ki gibidir;

  • Sağlam bir şase üzerinde redüktör uygulanmıştır.
  • Hortumun sarıldığı tambur tahrik edilmiştir. Hali hazırda yapılan bu tahrik sistemi ile aynı zamanda Toksel Vargel® doğrusal hareket sistemi de tahrik edilmektedir. Tahrik mekanizması sayesinde Toksel Vargel® doğrusal hareketini yapar.
  • Toksel Vargel® kendi özelliği ile limit noktasına gelince mekanik olarak yön değiştirir. Bu işlem tamamen mekanik olarak yapılmaktadır ve söz konusu mil tek yönde tahrik edilmektedir. Bu işlem için sürücü, kontrol kartı gibi elektrik ya da elektronik sistemlere ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu durum ürünün tambur üzerine düzgün bir şekilde sarımına sebebiyet verir. Ayrıca bu özellik; burulma, kırılma gibi istenmeyen proses şartlarının oluşumuna karşı bir tedbirdir.
  • Toksel Vargel®; sık bakım istememesi nedeniyle uzun ve sürekli çalışmaya uygun bir üründür. Toksel Makina, söz konusu ürünün tüm dünyada tek yerli üreticisi olup, kalite olarak  üst seviyede ve mali olarak ise avantajlı bir konumdadır.
  • TR Makina nın ürettiği sarım makineleri farklı üretim hızlarına uyumlu bir şekilde kurgulanmaktadır. Kontrol panosu üzerinde hızın ayarlanması için bir potansiyometre bulunur. Bu sayede farklı hızlarla dönüş hareketi elde edilir. Toksel Vargel® üstünde de hızı ayarlamak üzere bir mandal bulunur.
  • Sarma makinası farklı güçte redüktör seçilerek farklı endüstri kollarında da (kablo sanayi, tekstil, otomotiv vb.) kullanılabilir.
  • Farklı punta yapıları sayesinde farklı türde tamburlarla da çalışılabilir.

 

 

Vargel® ile ilgili daha detaylı bilgi
için tıklayınız;​